Je kwetsbaar opstellen. We willen  allemaal graag gezien en gehoord worden, maar als het er werkelijk op aankomt dan kruipen we vaak weer in onze schulp. Dan hoeven we toch niet zo nodig op de voorgrond want stel je voor zeg. Als je jezelf laat zien zoals je werkelijk bent, dan kunnen mensen ook iets van je vinden. Wat ze ook van je vinden en wat ze ook aan je teruggeven, het zegt iets over hen en niet over jou. Het gaat er dus niet om of wie dan ook iets van jou vindt, maar het gaat erom wat jij van jou vindt. Dat is namelijk het enige dat telt.

-Wat heb jij te vertellen?
-Wat wil jij delen?
-Hoe wil jij dat delen?
-Waar wil je dat delen?
-Er zijn talloze opties dus waar voel jij je goed bij?

Het is alleen een kwestie van beginnen, die eerste drempel nemen en dan gewoon op je doel afgaan. En of je er nou een uur over doet of een week, dat maakt niet uit. Het is jouw reis, het gaat om jouw leven en jij bepaalt jouw tempo. Het begin is vaak het moeilijkste omdat er allerlei gedachten door je hoofd heengaan waarom het eng is en waarom je het niet moet doen. Kijk hier eens kritisch naar. Denk je dat echt of zijn het gedachten die je ooit eens hebt overgenomen van anderen? Weet jij daadwerkelijk wat er gaat gebeuren als jij gaat doen wat je wilt doen? Er zijn namelijk geen garanties in het leven. Het enige dat je zeker weet is dat je bent geboren en dat je dood gaat. Alles dat er tussenin zit is nog onbeschreven en de mogelijkheden zijn oneindig. Het is ook niet zo dat als er 1 ding niet gaat zoals jij in gedachten had dat je leven dan gelijk mislukt is. Het enige dat je dan hebt gedaan is een manier ontdekken die niet bij jou past. Dan zijn er nog een heleboel manieren die jij  nog nooit hebt geprobeerd. En soms is het gewoon dat iets niet gelijk goed van de grond afkomt. Dat zegt nog steeds niks. Zolang jij de drive hebt om iets te doen is de weg ernaar toe toch onbelangrijk?

Ja het gaat ook zeker om de reis, dat wil ik niet in 1 klap van tafel vegen, maar als je op reis bent naar je bestemming omdat dat is waar je al zo lang naar uitkijkt, let je er dan echt op of het een week, een maand of een jaar duurt? Als je het behaalt hebt ga je echt niet meer de hele tijd zeggen: Nou dat heeft zo lang geduurd, dat had ik beter niet kunnen doen. Je omarmt het en je bent trots dat je je doel behaald hebt. Dat heb je alleen gedaan door te beginnen. Door die eerste stap te zetten en door te blijven gaan. Door niet op te geven. Door te vertrouwen. Door te geloven. Door op te blijven dagen. En de constante factor in dit geheel, de enige die er altijd op ieder moment bij is geweest, dat ben jij. Zonder jou had je dit niet gekund. Moedig jezelf aan als je het nodig hebt en wees lief voor jezelf. Je hebt jezelf nodig en dan kun  je altijd trots zijn op jezelf.

Heb je moeite om die eerste stap te zetten of wil je me laten weten wat je hiervan vindt? Laat dan een berichtje achter.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s