De perfecte omstandigheden zijn een utopie dus de vraag is: Hoe creëer jij voor jou de meest ideale omstandigheden met de middelen die je tot je beschikking hebt? Je kunt namelijk alleen werken met dat wat je hebt. Je kunt zorgen dat je de dingen krijgt die je nodig hebt maar ook daar zal je wat voor moeten doen. Begin door op te schrijven wat je wil en ga dan doen wat je kunt doen om dat te bereiken. Als je geen pen hebt, gebruik dan een potlood. Heb je geen schrift meer pak een papiertje of de achterkant van een brief. Schrijf desnoods op de muur als je niet anders kan, maar laat je in geen geval tegenhouden. Jij en jij alleen kan de stappen zetten richting jouw toekomst. En zodra je met een open blik het pad gaat bewandelen, dan zal je steeds meer mogelijkheden gaan zien.

Het moet wel vanuit jou geïnitieerd worden. Er is geen actie die zonder jou van start gaat. Afwachten op de prins op het witte paard, maar niet geloven dat hij bestaat en dan teleurgesteld en verbitterd zijn dat hij niet naar je toekomt. Dat je op je pad heel veel andere soorten prinsen bent tegengekomen, heb je niet doorgehad want je was zo aan het staren op dat ene punt dat de rest in een waas aan je voorbij ging.

Kijk altijd om je heen. Sta open voor alles dat op je afkomt en zelfs als een situatie lastig lijkt te zijn, kijk naar wat het je brengt. Het zegt je namelijk iets. Het is allemaal voor jou want het universum werkt voor je en niet tegen je. Ga altijd terug naar vertrouwen en leef in het moment want nu is het enige dat telt en jij bent verantwoordelijk  voor jou. Blijf bij jezelf en kijk naar wat jij kan doen voor jou. Als er 100 mensen naar rechts en 100 mensen naar links dan nog mag jij beslissen om stil te blijven staan. Het hoeft niet het één of het ander te zijn. Er zijn altijd meer keuzes. De wereld is jouw spiegel dus als je een andere reflectie wilt zien, welke verandering kun jij dan maken in jezelf? Welke stappen zet jij? Wat straal jij uit? Dat is het enige dat telt. Wil je innerlijke rust verander dan je innerlijk, niet je omgeving. Je zult altijd in situaties komen die wat van je vragen dat je niet had verwacht. Het leven is niet te plannen, het is gewoon. Als jij van binnen tot rust bent, is dat wat je meeneemt in iedere situatie die op je pad komt. En als je dicht bij jezelf blijft, kun je ook beter beoordelen welke kant je op wilt. Hoe blijf je dan dicht bij jezelf? Luister naar je gevoel. Luister naar wat jij nodig hebt. Handel uit vertrouwen. Geef jezelf over. Stop met vechten. Begin met leven. Volledig in je lijf. Volledig in het moment.

Ieder mens staat in zijn eigen kracht. Jij bent verantwoordelijk voor die van jou en voor niemand anders. Je kunt alleen naar jezelf kijken bij alles wat je wel of niet gedaan hebt in je leven. Dus wat jij nodig hebt, wanneer je dat nodig hebt en hoe lang je dat nodig hebt, dat bepaal jij. Jij bent altijd exact waar je moet zijn dus ook nu. Je weet waar je heen wil en stapje voor stapje ga je erheen. Soms heb je het idee dat je niet hard genoeg gaat, maar dat is jouw eigen oordeel. Loop maar rustig door, geef jezelf een knuffel en heb vertrouwen dat jij je doelen zult behalen.

Vind je het lastig om zelf te beginnen of heb je andere vragen? Stuur me dan gerust een berichtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s