Op de vraag: Hoe ben jij zoveel afgevallen, is eigenlijk niet 1 simpel hapklaar antwoord. Het is namelijk een combinatie van diverse factoren die voor dit resultaat heeft gezorgd. En dat begon in mijn geval bij mijn manier van eten.

Ik heb door de jaren heen diverse manieren geprobeerd die allemaal wel zorgden dat ik afviel  alleen was dit niet blijvend. Daarnaast vond ik het vaak ook vervelend dat ik soms zo bezig was met wat wel en niet mocht dat dat mijn motivatie om ermee door te gaan om zeep hielp.

Tot het moment kwam dat ik bekend raakte met intermittent fasting of op z’n Nederlands gezegd, periodiek vasten. Het komt er eigenlijk op neer dat je i.p.v. te focussen op wat je eet, de focus komt te liggen op wanneer je eet. Stelregel is wel dat de periode van vasten langer duurt dan de periode van eten. Zo heb ik ervoor gekozen om de 16-8 methode te volgen. Dit houdt in 16 uur vasten gevolgd door 8 uur waarin je kunt eten. Dus stel je begint om 12 uur met je 1ste maaltijd, dan eet je na 20 uur niets meer. Door op deze manier te gaan eten, creëerde ik voor mezelf een negatieve energiebalans die als gevolg had dat ik gewicht verloor.

Wil jij hier nou meer over weten of zou jij ook gezonder willen worden maar weet je niet waar je moet beginnen? Stuur mij dan een berichtje dan kijken we samen naar wat het best bij jou zou passen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s