Toeval of synchroniciteit? Waarom komen er dingen op je pad? Geloof je dat het zomaar is of dat de wereld om je heen maakbaar is? Waarom geloof jij wat je gelooft? Is het fijner om er vanuit te gaan dat je geen invloed hebt?
Wat zou het je opleveren als je er vanuit gaat dat je de wereld kunt beïnvloeden? Dat de wereld om je heen een groot doek is en jij de schilder.

De televisie was in eerste instantie ook een ongrijpbaar concept. Toch lijkt niemand vraagtekens te zetten bij de werking ervan. We zetten hem aan en de beelden verschijnen middels een decoder op ons scherm. Bevalt het niet dan kijken we naar een ander kanaal.
Terugkijken, opnemen en pauzeren, het kan allemaal. Hoe het precies gaat dat maakt ons niet uit want we zien dat het werkt. Zo zijn er nog talloze voorbeelden van apparaten in je leven waar je gebruik van maakt zonder deze in twijfel te trekken om over elektriciteit nog maar te zwijgen. Het is allemaal zo vanzelfsprekend.

Vintage tv

Waarom is het dan niet te bevatten dat jouw hele wereld precies hetzelfde werkt? Heb je ooit wel eens een stekker in het stopcontact gestopt en gedacht, nou ik hoop maar dat hij het doet. Nee. Je stopt hem erin en bam, power. Je vertrouwt erop en je hebt “bewijs” dat het werkt. Je hebt geleerd dat dat is wat je krijgt dus dat “weet” je. Wat maakt dat dan anders met de vergelijking dat de wereld maakbaar is?

Als je deze realiteit accepteert betekent het dat je je niet meer kunt verschuilen achter iemand anders. Je hebt de volledige verantwoordelijkheid voor jouw wereld en jouw gedachten en al het gevoel dat daar bij komt kijken.
Het is aan jou wat je ermee doet. Schilder jij je eigen landschap of blijf je staren en klagen dat de verf niet goed is of de kwasten? Is je uitzicht niet mooi genoeg of je schildersezel ongelijk?
Jij bepaalt welke kant jouw leven op gaat. Bevallen onderdelen niet, kijk dan eens naar binnen naar wat jouw aandeel hierin is en start met een nieuwe blik gevolgd door nieuwe gedachten.
Stap voor stap ben je dan je eigen wereld aan het vormen en zie je steeds meer “toeval” ontstaan.

Je ontdekt dat vraag en je zult ontvangen ineens heel letterlijk wordt zolang jij maar duidelijk hebt wat je wil dan zal hoe het bij je komt zich vanzelf gaan wijzen.
Wat is jouw passie? Waar word jij echt gelukkig van? Dat zijn dingen die vanuit je gevoel komen. Door te voelen stem je af op een trilling en trek je het naar je toe. Vraag je niet af hoe het werkt maar vraag gewoon en sta open voor wat er op je afkomt. Net als met het aanzetten van de tv of het gebruik van elektriciteit. Je plugt in of drukt op de powerknop en het komt.
Vertrouw erop en er is niet meer dat je niet naar je toe kunt halen. En hoe meer je open je gevoel durft te vertrouwen, hoe meer synchroniciteit je zult gaan ervaren.
Pak je kwast en je verf en begin en de rest volgt vanzelf. Wat ga jij als eerste naar je toe halen? Laat het me weten via een reactie of stuur me een persoonlijk bericht.

Advertentie

4 gedachten over “Vraag en je zult ontvangen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s