Jezelf laten zien. Je kwetsbaarheid tonen.

We willen allemaal graag gezien en gehoord worden maar als het er werkelijk op komt dan kruipen we vaak weer in onze schulp. Dan hoeven we toch niet zo nodig op de voorgrond want stel je voor zeg.
Als je jezelf laat zien zoals je werkelijk bent, dan kunnen mensen ook iets van je vinden. Wat ze ook van je vinden en wat ze ook aan je teruggeven, het zegt iets over hen en niet over jou. Het gaat er dus niet om wie er iets van jou vindt, het gaat er om wat jij van jou vindt. Dat is namelijk het enige dat telt.

Wat heb jij te vertellen? Wat wil jij delen? Hoe wil jij dat delen? Waar wil jij dat delen?
Er zijn talloze opties dus waar voel jij je goed bij? Het is alleen een kwestie van beginnen, die eerste drempel nemen en dan gewoon op je doel afgaan en of de één er nou een uur over doet en de ander een week, het maakt niet uit het is jouw reis, het gaat om jouw leven en jij bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt.

Dus beginnen is vaak het moeilijkst omdat er allerlei gedachten door je hoofd heengaan waarom het eng is en waarom je het niet moet doen.

Kijk er eens kritisch naar.

Denk je dat echt of zijn het gedachten die je ooit eens hebt overgenomen van iemand anders? Weet jij daadwerkelijk wat er gaat gebeuren als je gaat doen wat je wil doen? Er zijn namelijk geen garanties in het leven. Het enige dat je zeker weet is dat je ben geboren en dat je dood gaat. Alles wat er tussenin zit, is nog onbeschreven en de mogelijkheden zijn oneindig.
Het is ook niet zo dat als er één ding niet gaat zoals jij in gedachten had, dat je leven dan gelijk mislukt is. Het enige dat je hebt gedaan is een manier ontdekt om iets te doen die niet bij jou past. Dan zijn er nog een heleboel manieren die jij nog nooit hebt geprobeerd. En soms is het gewoon dat iets niet gelijk goed van de grond afkomt. Dat zegt alleen nog steeds niks. Zolang jij de drive hebt om iets te doen is de weg ernaar toe toch onbelangrijk?
Ja het gaat ook zeker om de reis en dat wil ik niet in één klap van tafel vegen maar als je op reis bent naar je bestemming omdat dat is waar je al zo lang naar uitkijkt, let je er dan echt op of het een week, een maand of een jaar duurt?
Als je het behaald hebt ga je echt niet de hele tijd zeggen: “Nou dat heeft zo lang geduurd, dat had ik beter niet kunnen doen.”
Je omarmt het en je bent trots dat je je doel behaald hebt.

En als je dan terugkijkt dan weet je dat je je het behaald hebt door gewoon te beginnen. Door die eerste stap te zetten. Door door te blijven gaan. Door niet op te geven. Door te vertrouwen. Door te geloven. Door op te blijven dagen.
En de constante factor in dit geheel, de enige die er altijd op ieder moment bij is geweest dat ben jij.

Zonder jou had je dit niet gekund.

Moedig jezelf aan als je het nodig hebt en wees lief voor jezelf. Je hebt jezelf nodig en je mag jezelf laten zien. En dan kun je altijd trots zijn op jezelf.

Advertentie

2 gedachten over “Wie laat jij zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s