We zijn alweer een paar maanden verder sinds het laatste bezoek en ik praat de dames bij. Inmiddels is mijn coachopleiding afgerond en ben ik een coachpraktijk gestart voor jongeren en jongvolwassenen die moeite hebben met het meekomen op school en/of thuis niet helemaal kunnen aarden. Omdat dit de nodige tijd in beslag nam hadden we het traject on hold gezet.

De pleegzorgbegeleiders zijn enthousiast over mijn voortgang en komen daarna ter zake. De weg die ik ben ingeslagen, samen met nog een aantal andere overwegingen leidt tot de conclusie dat ik toch niet geschikt ben als pleegouder. Dat nieuws komt best hard aan, want ik had het niet verwacht.

Kruispunt met mogelijkheden

Wat nu, pleegouder worden was mijn droom en nu blijk ik toch geen match te zijn. Het voelde als een klap in mijn gezicht. En als ik heel eerlijk ben, heeft het even geduurd voordat ik kon inzien, dat het universum altijd het beste met je voorheeft en dat niets zonder reden gebeurt. Het hele traject heeft mij tenslotte doen inzien dat ik in mijn rol als ondernemer voor véél meer jongeren iets kan betekenen en daar ben ik dankbaar voor.

Volgende maand hebben we wederom contact, om te kijken of ik op een andere manier nog iets zou kunnen betekenen voor pleegzorg.

Ik vond het in eerste instantie lastig om dit te delen omdat mijn ego toch wel een deukje had opgelopen en ik toentertijd het grotere plaatje nog niet zag. Ik ben deze commitment aangegaan om mijn verhaal te delen en daar hoort dit ook bij.

Mocht je hierover vragen hebben dan kan dat via info@sjoukjenees.com of laat een reactie achter onder dit bericht.

Advertentie

3 gedachten over “Het derde huisbezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s