Het is maandagochtend en de bel gaat. Ik loop naar de deur en ik merk dat ik het toch weer een beetje spannend vind. Daar zijn de pleegzorgbegeleiders zijn er voor het tweede huisbezoek.

Ik heet de dames welkom en bied ze wat te drinken aan waarna we van start gaan. We beginnen met het terugkijken op de training die ik zojuist gevolgd heb. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van te voren niet echt een heel duidelijk beeld had van wat de training nou precies zo inhouden maar dat het een aardige indruk op me heeft achtergelaten. In mijn voorgaande blogs kun je daar meer over lezen.

Het huiswerk dat we hebben meegekregen vanuit de training, heb ik nog niet kunnen maken daar de afspraken redelijk dicht op elkaar gepland waren dus die zal ik op een later tijdstip nog opsturen. Zoals ik al eerder heb aangegeven, komt er best wat papierwerk bij kijken omdat het belangrijk is dat er een zo goed mogelijke match gemaakt kan worden. Dit is voor mij ook de reden dat ik de tijd wil nemen om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Net als de vorige keren dat we elkaar gesproken hebben, verloopt ook dit gesprek heel fijn. Ik heb nergens het idee dat ik verhoord word en dat terwijl er toch een heleboel vragen aan me gesteld worden.

Het mooie van al deze vragen is niet alleen dat pleegzorg een beeld van mij krijgt, maar ook dat ik aan het denken gezet word om na te gaan hoe ik over bepaalde kwesties denk. Tevens is het ook goed om na te gaan of ik me aan zou kunnen passen indien de ouders of de voogd besluiten een keuze te maken waar ik misschien niet direct voor zou kiezen. Dat is wel een gewetensvraag maar het gaat ten slotte niet alleen om het belang van het kind.

Het is dus belangrijk dat je samen kunt kijken naar wat het beste is en je te beseffen dat jij als pleegouder in dat gesprek, jezelf soms opzij zal moeten zetten.

Dan komt het volgende onderwerp aan bod: Staan er nog grote events op de planning? Tijdens de eerste kennismaking is de vraag al eens gesteld maar op dat moment was het nog niet aan de orde. Daar is inmiddels verandering in gekomen en dat betekent dat we opnieuw moeten kijken welke weg we dan gaan volgen.

Wat ik gepland heb staan en hoe we nu verder gaan dat vertel ik je de volgende keer.

Heb je vragen? Stel ze dan aan mij via info@sjoukjenees.com of neem contact op met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt.

Advertentie

2 gedachten over “Het tweede huisbezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s