In het vorige deel heb je kunnen lezen hoe de eerste avond van de training is geweest. Mocht je dit gemist hebben dan kun je dit hier vinden.

Net als bij de eerste avond, werden we de volgende avonden ook vriendelijk welkom geheten en is er ook ruimte voor de pleegouders om elkaar wat beter te leren kennen. Je maakt toch met elkaar dezelfde reis en dan is het fijn om je ervaring hierover met iemand te kunnen delen die weet wat jij meemaakt.

Naast het verhaal van Mika dat ook bij deze avonden het terugkerende thema is, krijgen we van één van de trainers 3 strookjes papier. Er wordt ons vertelt dat we op ieder papier, iets moeten opschrijven dat ons heel dierbaar is. Omdat ik maar 3 strookjes hebt, denk ik er goed over na wie ik daarop ga zetten. Wat het doel op dat moment is, is me nog niet duidelijk maar dat zal snel volgen.

Nadat we onze dierbaren hebben opgeschreven, gaat één van de trainers rondlopen en pakt willekeurig bij mensen strookjes weg. Daarbij zit ze lekker in haar rol en doet ze het op zo’n manier dat je echt het gevoel krijgt alsof ze die dierbaren van je afpakt. Ik blijf maar met 1 strookje over. Daar staan mijn hondjes Ozzy en Bobby op. De strookjes met mijn zus en vriendin zijn afgepakt. Op dat moment realiseer ik me hoe makkelijk je iets kan kwijtraken en ook deze opdracht komt bij me binnen.

Het is mooi en confronterend tegelijk en het helpt mij als aspirant pleegouder om me goed in te kunnen leven in de situatie van mijn aanstaande pleegkind.

Ozzy staart over het water

Op de laatste avond krijgen we nog een gastspreker. Het is een mevrouw die al 15 jaar in de pleegzorg zit. Zij vertelt ons vol liefde hoe zij begonnen is als pleegouder terwijl ze zelf nog jonge kinderen had en hoe dat voor haar en haar gezin is geweest. Het is mooi om te zien hoe ze gaat stralen als ze vertelt over haar ervaringen en het is fijn om allerlei vragen aan haar te kunnen stellen.

Tevens is zij ook vertrouwenspersoon voor andere pleegouders zodat je rechtstreeks iemand kunt benaderen die ervaring heeft, naast Enver uiteraard, als je vragen hebt of gewoon je ervaring met iemand wil delen.

Na de training krijgen we nog een huiswerkopdracht mee welke besproken zal worden met de pleegzorgbegeleiders. Dit zal plaatsvinden bij het volgende huisbezoek maar daarover vertel ik in mijn volgende blog.

Heb je behoefte om hierover te praten met mij, klik dan hier. Wil je contact opnemen met Enver dan kun je hier klikken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s