Soms kan iets je ineens in je ziel raken. Dat kan d.m.v. muziek zijn, een gesprek met iemand of door een boek. Deze momenten zorgen ervoor dat je weer een verbinding maakt met jezelf. Dat je even een moment neemt om stil te staan bij een gevoel waar je eerder nog geen gehoor aan hebt gegeven.

Onlangs heb ik het boek van Wim hof gelezen. Dit boek is op vele vlakken een enorme aanrader maar ik beperk me nu tot het deel van het boek dat iets in mij heeft losgemaakt en dat wil ik graag met je delen.

Ik lees over mensen die iemand zijn verloren en daarmee ook alle communicatie verbroken hebben terwijl ze een diepere connectie hadden met degene die is overleden. Toch gaan ze iedere vorm van communicatie uit de weg en sluiten ze zich ervoor af.

Dit raakte mij omdat ik me realiseer dat ik dat ook doe. Zolang ik mezelf daarvoor blijf afsluiten, zal ik niet het pad bewandelen dat ik voor ogen heb.

Daarom besluit ik nu om dit te onderzoeken en het uit te schrijven.

Wat interessant is dat mijn focus zich net ineens verlegd van dat wat ik aan het doen was, naar dat wat voor nu geen toegevoegde waarde heeft. Ik laat me letterlijk afleiden omdat ik het lastig vind om stil te staan bij de dingen die ik moeilijk vind zoals mijn gevoelens en de kracht die ik bezit. Want als ik mezelf werkelijk open stel, dan kan ik makkelijker ervaren. Nu zit ik mezelf in de weg. De gevoelens zijn er, de gebeurtenissen zijn er maar ik vind het lastig om ze allemaal toe te laten. Als ze gewoon mogen stromen dan gaan ze door je heen. Als ze geblokkeerd worden, dan hebben ze meer ruimte die ze moeten afleggen en blijven ze rond je hangen totdat je ze kunt loslaten. Door dit om jezelf heen te laten hangen, zorg je voor een energielek en je zorgt voor een troebel visie. Je kan niet ergens 100% je aandacht aan geven als je niet volledig in het hier en nu bent. Je kunt niet volledig in het hier en nu zijn als je niet meegaat met de stroom van het leven. Wat zorgt er dan voor dat je niet meegaat?

Angst

Angst om anders te zijn;

Angst om er niet uit te komen;

Angst om het niet aan te kunnen.

En al deze angst houdt je weg van vertrouwen.

Vertrouwen in het universum maar belangrijker nog vertrouwen in jezelf. Als jij niet vertrouwt op jouw kwaliteiten of niet gelooft in jouw talenten, dan krijg je dit ook aan alle kanten bevestigd.

Jij creëert je eigen werkelijkheid dus jij bepaalt ook wat daarin voorkomt en waar de focus op ligt. Je kunt geen fouten maken. Je kunt alleen maar ervaren. Je kunt ook alleen maar ten volle leven als je alle registers openzet.

Door de ademhaling van Wim Hof toe te gaan passen, ga ik de verbinding met mezelf aan en kan ik de deur open zetten om te communiceren met hen die me dierbaar zijn maar niet meer aanwezig zijn in de aardse vorm. Ik heb gekozen om me niet meer te laten leiden door angst maar om mezelf te accepteren en dit proces met je te delen. Ik ga mee met de stroom want het tegenhouden is voor mij geen optie meer.

Wat dit voor mij betekent zal ik je de volgende keer vertellen. Waar zou jij jouw angst kunnen omzetten naar vertrouwen?

Advertentie

4 gedachten over “Van angst naar vertrouwen

  1. Wouw Sjoukje wat een pracht stuk heb je geschreven, en wat ben ik je dankbaar. Dat ik dat stukje liefde en kwetsbaarheid aan mezelf mag geven. Ik wil er wel voor anderen zijn en Pleazen maar mezelf op 1 zetten of hulp vragen vind ik lastig. Maar jouw stuk ook over Mensen die we verloren hebben accepteren en dat ik ermee wil omgaan nu en me emoties een plek mag geven en ademen de verbinding voellen met mezelf, Dankjwel

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s