Het antwoord op deze vraag is in principe heel simpel, namelijk door het nemen van de eerste stap. Toch wordt het nemen van die eerste stap vaak ervaren als de lastigste maar hoe komt dat dan en belangrijker nog, wat doe je eraan?

Je herkent het vast wel. Je krijgt een ingeving waar je in eerste instantie heel enthousiast van wordt. De energie gaat stromen en je bent vastbesloten; dit ga ik doen!

Dan ga je er nog wat meer over nadenken en zie je misschien online mensen die soortgelijke ideeën hebben en komen er ineens twijfels. “Ja maar wat als ik dit doe en mensen vinden het niks” of “Wie ben ik nou om dit te doen want ik kan dit eigenlijk helemaal niet” en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Door dit soort gedachtes leg je onbewust allemaal drempels op en je enthousiasme is inmiddels naar een veel lager niveau gezakt. Je komt in een andere mindset en gaat twijfelen aan je eigen idee. Dan komt het moment dat je jezelf gaat vergelijken met mensen die soortgelijke ideeën hebben. Je kijkt niet objectief meer en overtuigt jezelf ervan dat dit toch niet zo’n goed idee is als dat je in eerste instantie dacht en dat je je niet kunt meten met mensen die dit, volgens jouw beleving, wel kunnen.

En zo heb je jezelf binnen no-time van je eigen plan af gepraat en en besef je niet dat de kracht van je gedachtes, veel sterker is dan je denkt.

Oké. Leuke analyse zul je nu denken maar wat kun je eraan doen? Zoals ik al zei, het antwoord hierop is simpel en dat is echt door het zetten van de eerste stap. Net als vroeger toen je wilde leren lopen en je letterlijk je eerste stappen bent gaan nemen. Stel jezelf eens voor dat je destijds gedacht zou hebben dat het niks voor jou zou zijn en dat je na één poging besloten zou hebben om het op te geven. Hoe zou je jezelf nu dan voortbewegen?

Het verschil met toen en nu is dat je je in je eerste jaren nog niet tegen liet houden door je gedachtes en overtuigingen. Hoe mooi zou het zijn als je dat nu weer zou kunnen doen?

Nu zijn er talloze manieren om je drempels te verlagen die ik niet allemaal ga benoemen maar eentje zal ik er uitlichten en dat is de 5 seconden regel. Hoe werkt dit dan?

Eigenlijk zo simpel als dat het klinkt. Je hebt een idee. Laten we voor het gemak zeggen voor het opnemen van een video. Je weet dat als je erover na gaat denken dat alle beren vanzelf weer op de weg zullen staan dus in plaats daarvan tel je af. Ik ga dit doen in 5, 4, 3, 2, 1 en go.

Het resultaat is dat je er niet over na kunt denken waardoor je het gewoon gaat doen. De enige die jou namelijk in de weg kan staan ben jijzelf.

Waar zou jij vandaag voor willen aftellen? Laat het me weten via een berichtje.

Screenshot van alle pogingen om de eerste video te maken

Zie ook mijn video op insta over het nemen van de eerste stap.

Advertentie

2 gedachten over “Hoe ga je beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s