Van jongs af aan wist ik één ding zeker en dat is dat ik moeder wilde worden en die wens heb ik nog steeds. Doordat het leven niet altijd loopt, zoals je in gedachten hebt, heb ik het nog niet mogen ervaren hoe het is om op de biologische manier, moeder te worden. Nu is dit voor mij nog geen afgesloten hoofdstuk maar ineens kwam er iets op mijn pad waar ik al eerder over had nagedacht maar waar ik me nooit echt in verdiept had.

Wat is dat dan? Hoor ik je denken. Pleegzorg.

Soms komt er ineens iets op je pad en dan weet je dat dat de keuze is die bij jou past en zo gebeurde dat ook bij mij. Ik kwam via een artikel dat ik las op Facebook op een advertentie terecht van open je wereld en toen ik daar begon te lezen wist ik het meteen. Dit is het pad dat ik moet volgen.

Via de website deed ik een test om te kijken of pleegzorg bij me paste en n.a.v. die test heb ik een organisatie uitgezocht die mij aansprak en kon ik een informatiepakket aanvragen.

Er zijn op dit moment 23000 kinderen die om welke reden dan ook geen veilige thuissituatie hebben.

Kinderen die niet weten hoe het is om onbezorgd door het leven te gaan omdat ze vaak al een hele rugzak met zich meedragen. Een rugzak waar ze niet voor gekozen hebben en als zij niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, dan zullen zij daar voor de rest van hun leven last van hebben.

Dit raakte mij heel erg. Ik heb zelf zonder mij ervan bewust te zijn, heel lang een zware rugzak meegedragen. Ik wist niet dat ik hem bij me droeg want het vullen van een rugzak gaat vaak heel geleidelijk. Dat je op een gegeven moment krom loopt en dat dat niet de bedoeling is, dat merk je niet meer.

Twee jaar geleden, ben ik begonnen aan het loslaten van alles wat niet meer in die rugzak hoefde te zitten en ik ben nog steeds enorm dankbaar dat ik van iedereen die mij daarbij geholpen heeft, zoveel liefde en aandacht heb gekregen.

Dit gezegd hebbende wil ik dat gevoel graag bieden aan een kind dat het nodig heeft. Iedereen verdient het om hulp te krijgen als ze het moeilijk hebben en kinderen helemaal.

Ik heb me dus ingeschreven om de informatiebijeenkomst bij te wonen die op dit moment onder de huidige omstandigheden, digitaal plaatsvindt. Daar krijg je een uitgebreidere uitleg over pleegzorg en wat de vervolgstappen zijn als je het traject om pleegouder wil worden, wil volgen.

Ik vind het erg spannend maar ik kijk er ook naar uit.

Een ding is mij nu al duidelijk en dat is dat er veel meer pleegouders nodig zijn dan dat er nu zijn aangemeld en daarom heb ik ervoor gekozen om je mee te nemen in het traject dat ik ga afleggen.

Ik zal je vertellen hoe ik het ervaar en als je vragen hebt, stel ze dan aan mij of neem contact op met een organisatie bij jou in de buurt.

Jandino geeft plankgas voor pleegzorg
Advertentie

Een gedachte over “Open je wereld

  1. Super tof. Ik zie steeds die oproepen en lijkt mij geweldig maar nu nog handen vol aan onze 4. Mooi pad sjoukje gaat je vast veel moois brengen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s